Dansul mirilor - reguli simple si practice

          Dansul mirilor este un ritual important al nuntii deoarece cuplul recent casatorit danseaza pentru prima data ca sot si sotie, fiind totodata si primul dans al nuntii dupa ce sosesc toti invitatii. Melodiile alese pentru dansul mirilor trebuie sa reflecte romantism, dragoste si angajament. Daca tu si partenerul puteti compune o melodie pentru dansul mirilor, pe cont propriu, atunci aceasta idee va bate orice melodie de dragoste care exista. Cu toate acestea, daca nu sunteti destul de poetici, o idee buna  ar fi sa scrieti cateva randuri despre relatia voastra si sa transmiteti sentimentele voastre unul catre celalalt . Primul dans ar trebui sa fie scurt, romantic  iar miscarile sa fie gratioase si clare. Avand in vedere faptul ca dansul mirilor va fi efectuat in fata  tuturor invitatilor, si daca sunteti mai timizi, este recomandat sa repetati pasii de dans de cel putin 5 ori inainte de nunta. Daca nu sunteti  dansatori buni, puteti lua lectii de dans de la instructori profesionisti. De asemenea,puteti  impreuna cu instructorul decide  lista de melodii de nunta  si, in consecinta, sa va ajute sa invatati sa dansati pe melodiile alese, nu doar dansul mirilor.


dansul_mirilor


       O idee buna ar fi sa alegeti un cantec pe care amandoi il stiti, va place sau aveti amintiri placute despre el. In acest fel, amandoi va veti bucura la fel de mult sa dansati pe respectiva melodie. Ritmul cantecului depinde de tipul de dans pe care il alegeti. Aveti posibilitatea sa alegeti un dans clasic, de bal, vals, salsa, cha-cha, tango si multe alte tipuri de forme de dans. Piesele pe care le alegeti trebuie sa corespunda tempo-ul tipului de dans ales. Daca va place o anumita melodie dar ritmul vi se pare prea lent sau melodia in sine pare cam trista, nu abandonati ideea. Pe piata exista mai multe versiuni ale aceluiasi cantec iar  unele, remixate, au chiar  versiuni   si ritmuri optimiste. Daca alegeti o forma de dans rapid, apoi o piesa cu un ritm optimist s-ar potrivi bine. 

      Dansul mirilor, in esenta, trebuie sa fie romantic, nu ireal, deci nu exagerati si nu fiti scortosi, si nu va ganditi la ce zice lumea din jur, pentru ca nu dansati pentru ei, ci pentru voi. Deci, fiti naturali, simpli, degajati, e nunta voastra nu un concurs international de dans. El trebuie sa reflecte dragostea dintre voi, o dragoste adevarata, impartasita de amandoi si recunoscuta si de ceilalti.

  Sugestii pentru dansul mirilor :

 

Amazed -  Lonestar

From This Moment On - Shania Twain

At Last - Etta James

Because You Loved Me - Celine Dion

I Cross my Heart -  George Strait

It's Your Love - Tim McGraw & Faith Hill

Wonderful Tonight - Eric Clapton

Have I Told You Lately - Rod Stewart sau Van Morrison

I Swear - All 4 One

Unchained Melody - Righteous Brothers

I Knew I Loved You - Savage Garden

Always and Forever - Heatwave

The Way You Look Tonight - Frank Sinatra

True Companion - Marc Cohn

Endless Love -  Lionel Richie & Diana Ross

I Do [Cherish You] - 98 Degrees

It had to be You - Harry Connick Jr.

Could I Have This Dance - Anne Murray

Here and Now - Luther Vandross

Truly, Madly, Deeply - Savage Garden

Everything I Do - Bryan Adams

I Could Not Ask For More - Edwin McCain

All My Life - KC & JoJo

Taking You Home -  Don Henley

Beautiful in My Eyes - Joshua Kadison

When a Man Loves a Woman - Michael Bolton

Breathe - Faith Hill

What a Wonderful World -  Louis Armstrong

Unforgettable - Nat King Cole & Natalie

My Heart Will Go On - Celine Dion

 

P.S. : Va asteptam pe forum cu sugestii si pentru alte melodii.

   Abonare Articole

Email:     
ReadyToWear.ro
Cauti sfaturi in dragoste? sau vrei sa sti ce se poarta anul acesta? Afla mai multe pe Starlady.ro